Затоплянето ще напомни за ранна есен. В следващите дни времето ще

...
Затоплянето ще напомни за ранна есен. В следващите дни времето ще
Коментари Харесай

До 20 градуса в края на седмицата

Затоплянето ще подсети за ранна есен. 

В идващите дни времето ще остане несигурно - със утринни мъгли и превалявания най-вече от дъжд. Междувременно ще се придвижва топъл въздух от Средиземноморието, с който термометрите ще демонстрират стойности над естествените за декември, написа.

В понеделник по-значителни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. В останалата част на страната вероятността слънцето да се покаже ще е дребна. Около крайбрежието в хода на деня е допустимо да превалява едва. Дневни температури ще са сред 4 и 9 градуса.

В хода на седмицата сутрините ще са мъгливи в равнините. С нахлуването на средиземноморски въздушни маси температурите ще се покачват с градус-два всеки ден. Така през почивните дни термометрите в някои региони ще догонят стойности, близки до 20 градуса.

В интервала 11-13 декември се чака прекосяването на Средиземноморски циклон с по-напоителни есенни превалявания от дъжд съвсем в цялата страна. Ще духа и мощен вятър с топли пориви, които ще топят снежната завивка в планините.

В дните към средата на декември леден атмосферен фронт ще намали температурите и ще ги върне по-близо до обичайните декемврийски равнища. Ще се увеличи вероятността за превалявания и даже е допустимо да падне сняг.

След краткотрайното захлаждане, в дните до 20 декември, още веднъж ще нахлува по-топъл въздух от Средиземноморието с капацитет за температури над нормалните за сезона. Времето директно преди началото на астрономическата зима ще допуска мъгли в ниските региони, динамична облачност и минимална възможност за превалявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР